De allereerste cupcake ontstond in de 19e eeuw in de Verenigde Staten, om precies te zijn in 1828. Toen stond het in het kookboek van Eliza Leslie, want de cupcake was een doorbraak van een enorme tijd besparing van het beslag.
En in die tijd waren de ingrediënten allemaal gewogen, en de mensen weten nog steeds niet hoe de naam cupcake is ontstaan.
Bij Amylin's cupcakes ging ik op zoek naar iets anders.
Vaak worden cupcakes voorzien van een topping die zeer zwaar op de maag ligt dan denk ik vooral aan ganaches en cream cheese frosting of de welgekende crème au beurre.
Zelf ben ik hier echt geen voorstander van en na lang experimenteren slaagde ik er in om een topping te maken waarbij ik geen boter gebruik.
Deze topping is fluweelzacht en doordat die niet zwaar is kan ik best wel royaal ermee omgaan.
Daardoor kregen Amylin's cupcakes al gauw de bekendheid van grote cupcakes die allemaal gevuld zijn en met een fluweelzachte topping.
Ook bij mijn macarons trachtte ik destijds met een gamma op de markt te komen dat eigenlijk zeer uniek is.
Dan denk ik bv. aan red velvet macarons, snickers macarons,crème brulée macarons, raïbi jamila macarons,marshmallows macarons
en enkele specialiteiten uit Marokko bv. chabbakia macarons of selou macarons.
Mijn inspiratie blijft maar doorgaan en regelmatig komen er nieuwe smaken bij.
Dit is nu net hetgene dat Amylin's onderscheidt van het standaard aanbod dat algemeen gekend is.
Mijn grootste parel en troef in mijn aanbod zijn mijn freaky donut cakes.
Deze taarten zijn ook weeral helemaal iets anders dan wat we gewoon zijn.
Geen klassieke biscuittaart maar echt iets supers, iets geks!
Een speelse opeenstapeling van donuts, een ware donuttoren.
Hierbij gebruik ik ook mini cupcakes,macarons,fruit en koekjes.
Ook mijn freaky donut cakes kunnen gepersonaliseerd worden,hoe leuk is dat nu niet?
Blink ook uit met z'on taart op je feestje en het is echt een gegarandeerd succes!